Hoppa till sidans innehåll

Två 3:e platser i Åbys Challenge 3

23 SEP 2012 20:56
Joel Frölin och Tiv Tellander tog var sin bronsmedalj i Åbys tävling, Challlenges cup 3, under helgen. Denna tävling ingick i Göteborgs stora badmintonhelg, GotElit.
  • Skapad: 23 SEP 2012 20:56

Malena Norrman spelade i Askim och gjorde en bra insats. Visserligen förlorade Malena mot sverigeetta, Olivia Wänglund från Enåker i Sundsvall med stora siffror men Olivia vann finalen över sverigetvåan med 21-7, 21-9. Malena fick 7 och 8 bollar mot Olivia. Johan Arvidsson hade det besvärligt i sina matcher. Johans spel låser sig när det blir spel i turneringar, medan på träningarna fungerar det bra. Men Johan är en käpmpe och när det lossnar då kommer han att vinna många matcher.

Var det svårt för Malena och Johan så gick det bättre för Joel och Tiv. Efter en trevande inledning i poolen så kom Joel igång bra och vann två utav tre matcher och vidare mot slutspel. I slutspelet så vann Joel första matchen mot Erik Winterfeldt Trollhättan i två raka och i semifinalen så väntade 1:a seedade Dante Sandgren Påvelund. Joel var ganska trött och orkade inte riktigt att stå emot Dantens spel i två set men pressade Dante i första set. Bronspengen var hemma i Joels ficka.

Tiv spelade i en trepool och fick i första matchen möta 1:a seedade Simon Essunger från Askim. Tiv blev utspelad i två set, förlust. Men Tiv vann sin andra match och vidare till slutspel. I slutspelet väntade Victor Philgren från Vårvinden, och här blev det en jätte fight i tre set. Vinnare i tredje set blev Tiv med 21-16. I semifinalen väntade Jakob Ekman från Åby och ytterliggare en tresetare för Tiv. Men denna gång så förlorade Tiv med 21-17, men bronspengen var Tiv´s. Med lite mer fokusering i matcherna så kommer Tiv snart att spela upp sig på rankinglistan för U-13 spelarna i Sverige.

Summering av helgens spel är att vi räcker inte ända fram till kaklet men det ser hoppfullt ut om man jämför med fjolårets spel, vi kommit närmare för varje tävling. 

Skribent: Sune Norrman

SPONSORER

dalssp

 olsson

 KonsumentKemi

Brandt

ByggareThomas

Däckarna

Optimera

Westbike

 

el

Postadress:
BMK Stinget - Badminton
Sofia Jonsson, Repslagargatan 5
46432 Mellerud

Kontakt:
Tel: +46706464608
E-post: bmkstinget@outlook.c...

Se all info