Hoppa till sidans innehåll

Trollhättan vann utmaningen!

02 NOV 2012 19:48
Lördagen 3 nov så spelade Team Dalsland en träningsmatch i badminton mot Trollhättan i Rådahallen Mellerud. Tony Torstensson, Erika Borgstedt och Sune Norrman har planerat detta sedan några veckor tillbaka.
  • Uppdaterad: 28 SEP 2016 10:59

Ett evenemang som skall var återkommande kanske 2 till 3 gånger per säsong. Trollhättan aviserade ett starkt lag med många duktiga ungdomar och Team Dalsland har också ett starkt lag. Trollhättans lag bestod utav Christoffer Johansson, Felix Nandin, Emanuel Ulldahl, Tony Torstensson, Linus Nandin, Oskar Westlund, Linnea Hellström, Rebecca Johnsson, Therese Trotzig, Ida Feritzi och Emilie Borgstedt. Team Dalsland lag, David Häger, Viktor Weiberg, Martin Norrman, David Örhn, Sebastian Hedlund,(ersatte en sjuk Waldemar Schagerström), Johan Gustavsson, My Westberg, Emma Johannesson, Marie-loiuse Rogan, Josefin Nilsson och Malena Norrman.
Team Dalsland hade lite otur med att några hade fortfarande lite sviter efter förskylningar men ville ändå vara med och spela.
12,00 startade drabbningen med att lagen skulle spela fem mixdubblar. Det blev fem jämna och hårda matcher där Trollhättan fick en 3-2 ledning. Dags för 6 herrsinglar och 5 damsinglar. Man ställer alltid upp spelarna i styrkeordning, så att de bästa från varje lag möter varandra. Samma regler gäller i dubblarna. Singelspelet bjöd på en fantastisk underhållning. Det spelades på fem banor samtidigt och det var svårt att hålla koll på dessa trollgubbar och trollgummor som spelade. Publiken som hade letat sig till Rådahallen satt och njöt i fulla drag. De flesta matcher var också jämna så flera utav spelarna var ordentligt trötta efter sina matcher. Efter att singlarna var färdigspelade så hade Trollhättan en ledning med 11-5. Om singelspelet bjöd på många sevärda bollar så var dubblarna ändå värre, för som avslutning på dagen så blev det tre herrdubblar och två damdubblar. Badminton är världens snabbaste bollsport och det fick man verkligen se i dubbelspelet. Det var otroliga bolldueller som utspelades i Rådahallen och spelarna gjorde sitt yttersta för att vinna sina matcher. Utav fem matcher så fick tre avgöras med ett skiljeset, så jämnt var det. Trollhättan gick till slut segrande ur denna strid med totalt 14-7 men Team Dalsland var inte så långt efter.
Fortsättningen på denna form av utmaningar gör att båda lagen kommer att utvecklas positivt. Alla var jättenöjda med arrangemanget och detta var början på ett vänklubbsutbyte, inte bara badmintonbanorna utan även framledes då båda har ett SM att ta hand om i februari, seniorSM i Uddevalla ch ett U-17 SM Trollhättan.

 

HÄR HITTAR NI BILDER!

Skribent: Sune Norrman

SPONSORER

dalssp

 olsson

 KonsumentKemi

Brandt

ByggareThomas

Däckarna

Optimera

Westbike

 

el

Postadress:
BMK Stinget - Badminton
Sofia Jonsson, Repslagargatan 5
46432 Mellerud

Kontakt:
Tel: +46706464608
E-post: bmkstinget@outlook.c...

Se all info