Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sune Norrman GotElit 2011

Tre kvartsfinaler i Wilson Tour småland

28 OKT 2012 10:08
Martin o Malena Norrman spelade Wilson Junior Tour i helgen. Martin spelade i Jönköping och Malena i Sävsjö. Martin kom till två kvartsfinaler, dubbel och mixed och Malena kom till en kvartsfinal i singel.
  • Skapad: 28 OKT 2012 10:08

Hela svenska eliten bland ungdomar upp till U-17, samlades i småland för att mötas igen i Wilson Junior Tour. Stingets färger försvarades av Martin (U-17) och Malena (U-13). Det började med mixed för Martin, han spelar med Therese Nilsson GBK. Det blev två vinster för dessa två men förlorade i kvartsfinal mot ett utav sveriges bästa mixedpar, Karl Murgård och Moa Sjöö. I singeln så gick det bättre, efter två vinster så stod Richard Kuhl från Täby som motståndare i poolfinalen. Martin förlorade efter en mycket hård tresetare med 21-18 i avgörande set, men var vidare ur poolen till slutspel. Oskar Westlund Trollhättan var nästa motståndare för Martin. 21-15 21-10 till Martin och Oskar fick packa sin väska. I 16-dels finalen så väntade Andy Tsai från Fyrisfjädern. Andy är förstaseedad i Sverige. Martin förlorade till Andy men pressade honom i två set, 21-17 21-18. Dubbelspelet med Oskar Eklund Torp, fungerade bra i första matchen. En enkel vinst och vidare till 16-delen. Här spelar Oskar och Martin bra igen och vinst. Dags för kvartsfinal och motståndarna kommer från Örebro, Wiliam Nilsson och Adrian Demetriades. Här blir det stopp för Martin och Oskar, Örebroarna är alldeles för bra och ger inte våra grabbar någon chans. Summering är att det blir bättre för varje tävling och i december så är det dags för att packa väskan och åka till Stockholm.

Malena började sitt spel i Sävsjö med mixed. Malena spelar med Hugo Söderberg från Tellus. Tyvärr så var motståndarna utav högsta klass, Colin Hammarberg och Emma Stjärna, men efter ett härligt kämpande från Hugo och Malena så föll de med flaggan i topp. Singelspelet som Malena presterade i sitt poolspel var nog bland det bästa Malena har spelat. Malena slog alla i poolen bl.a. en landslagstjej, Matilda Kapell ifrån Skogås, stort och förväntningarna på Malena blev stora. I nasta match mötte Malena en tjej ifrån Älmhult, Felicia Pettersson. Här var Malena helt överlägsen igen och en klar vinst. Nu väntade i kvartsfinal från Oskarström, Emma Stierna, en tjej som Malena aldrig har slagit. Samma spel igen, det låser sig för Malena och det känns som att benen är av bly och racketen har inga strängar, alltså förlust igen.

Summering utav helgen är att de våra har skött sig mycket bra och nu gäller det att ladda för Stockholm open, där nästa drabbning blir 8 dec. 

Skribent: Sune Norrman

SPONSORER

dalssp

 olsson

 KonsumentKemi

Brandt

ByggareThomas

Däckarna

Optimera

Westbike

 

el

Postadress:
BMK Stinget - Badminton
Sofia Jonsson, Repslagargatan 5
46432 Mellerud

Kontakt:
Tel: +46706464608
E-post: bmkstinget@outlook.c...

Se all info