Hoppa till sidans innehåll

GULD, SILVER och BRONS i Varbergs internationella badmintontävling

04 MAJ 2015 16:45
Malena Norrman har varit i farten igen. Denna gång så var det Varberg som stod på menyn. Under fredag, lördag och söndag så spelade Malena 14 matcher och det blev bara två förluster.
  • Skapad: 04 MAJ 2015 16:45

Som vanligt så har motståndarna, stor respekt för Malena. Hon har gjort sig ett stort namn i badmintonsverige och är rankad bland de fem bästa i landet i singel och bland de fyra bästa i dubbel o mixed.

Tävlingen i Varberg startade på fredag eftermiddag med två singelmatcher och två vinster för Malena. Lördagsmorgonen kl.09,30 så var det dags för mixed. Efter två vinster så var Hugo Söderberg och Malena i semifinal på söndag.
Efter detta så var det dags för damdubbel. Här spelar Malena tillsammans med Matilda Kapell ifrån Skogås. Matilda och Malena är rankade som nummer två i Sverige. Även här så var det två matcher och två vinster och minst ett brons säkrat.

Lördagen fortsatte med singelspel. Efter poolspelet så väntade Nellie Kleman från Halmstad som motståndare. En uppgiven Nellie var inga svårigheter för Malena och vinst i två raka set. I kvartsfinalen väntade Ylva Pekny från Askim.
Ylva hade imponerat under dagen med bländande spel. En laddad Malena spelade ut sitt hela register i första set och vann med 21-5. Ylva och hennes coach var chockade och Malena vann även andra set enkelt. 21-13. Tre semifinaler och tre medaljer var hemma i Mellerud.
Söndagssemifinalerna startade  08,30 med mixedsemi. Malena känner sig stel och trött efter två dagars badmintonspel, men tillsammans med Hugo så vinner de semifinalen och fighten om guldet.
Nästa semifinal är damdubbel. Nu står Ellen Skott och Frida Emanuelsson från Spårvägen på andra sidan som motståndare. Detta blir en otroligt jämn match med många långa bolldueller och Malena o Matilda står som segrare med 21-19, 26-24. Ytterligare en final för Malena.

Dags för semifinal tre och det är i singel. Maria Sjödahl från Ämhult är motståndare. Maria spelar intelligent och smart och jagar Malena på banan. Förlusten med 26-24 i första set gör att Malena tappar orken och förlorar även andra set 14-21.
Finalen i mixed börjar med att Hugo och Malena vinner första set. Efter detta så börjar tröttheten lysa igenom och alltför många enkla misstag gör att Hugo och Malena förlorar hela matchen med 2-1 men ett silver är ändå i hamn. Finalen i damdubbel är en ganska enkel match för Matilda och Malena. De vinner i två raka set och ett guld är hemma i Mellerud.

Varberg 2015 032 
Summering av helgen är att Malena har gjort en fantastisk turnering, guld, silver och ett brons.
 
Nu väntar ett uppehåll och vila efter en mycket framgångsrik säsong med silver i U15-SM, ett brons i U17-SM och ett brons i svenska cupen plus alla andra framgångar som Malena har haft.

Det var sista tävlingen i klass U15 för Malena och till nästa säsong så är det U17 som gäller. 
 
BMK Stinget
Skribent: Leif Eriksson

SPONSORER

dalssp

 olsson

 KonsumentKemi

Brandt

ByggareThomas

Däckarna

Optimera

Westbike

 

el

Postadress:
BMK Stinget - Badminton
Sofia Jonsson, Repslagargatan 5
46432 Mellerud

Kontakt:
Tel: +46706464608
E-post: bmkstinget@outlook.c...

Se all info