Hoppa till sidans innehåll
Gotelit

Gotelit 2013 positivt för Stinget

22 SEP 2013 20:30
Det var ganska nöjda badmintonspelare från Stinget som åkte hem i lördags kväll. Ett silver, ett brons och fyra kvartsfinaler blev facit. Alla de bästa ungdomarna i Sverige var på plats i Göteborg.
  • Skapad: 22 SEP 2013 20:30

Det var spel i tre hallar, Åby för U-13, Askim för U-15 och Frölunda för U-17. I Åbyhallen så spelade Johan Arvidsson och Tiv Panwan. Det gick bra för dessa två pojkar. I singeln så spelade Johan Arvidsson i den nationella klassen och i WJT spelade Tiv Panwan. Tiv hade det besvärligt i sin klass och förlorade samtliga sina tre matcher men Johan, som spelade i nationella, vann ett brons. Johan förlorade mot Trollhättekillen Adam Torstensson, i semifinalen, som senare vann hela klassen, i två raka set.

I dubbeln spelade Johan och Tiv bra och lyckades att ta sig till final. Återigen så stod Adam på andra sidan, nu tillsammans med Jesper Borgstedt, och återigen så blev det förlust. Summan av spelet i U-13 blev ett silver och ett brons. Fullt godkänt.

I Askim spelade Malena Norrman i U-15 klassen. Det började med mixed, där Malena spelar med Hugo Söderberg från Tellus. Hugo var inte i form, sjuk, så det blev respass direkt för Malena o ch Hugo. Efter mixen så blev det dubbel, här förlorade Malena tillsammans med Matilda Kapell Skogås också i första matchen. Men i singeln gick det bättre för Malena. I 16-delsfinalen stod Ida Thorne från Borås. Efter två hårda set, så stod det 1-1 i set och ett tredje set väntade. Malena var mycket trött så Ida såg sin chans. Men Malena samlade sina sista krafter och formligen krossade stackars Ida och vann det avgörande setet med 21-7. Men i kvarsfinalen mot Maria Persson Täby, fanns det inga krafter kvar hos Malena utan det blev en klar förlust i två raka set.

I Frölunda spelade Martin Norrman i U-17 klassen. Det blev hela nio matcher under lördagen och det är för många matcher. Detta märks på många spelare inte bara på Martin, utan på de flesta. Kvaliten och tempot blir sämre på slutet av kvällen. Martin spelade bra, mycket bra i sina singel, dubbel och mixedmatcher. I poolspelet i singeln vann Martin alla sina tre matcher. Sedan väntade kompisen, David Gardell från Tellus. Efter ett hårt första set så vann Martin klart i andra och kvartsfinalen mot Rikard Kuhl Täby väntade. Rikard var riktigt på hugget och hade mindre felprocent i sitt spel så Martin förlorade i två raka set. I dubbeln tillsammans med Oskar Eklund Torp, så spelade Martin och Oskar bra men förlorade mot de slutliga vinnarna i kvartsfinal. Sina kvartsfinalen var i mixed, där Martin och Therese Nilsson GBK, överraskade. Här blev det en stopp i en tresetare mot Erik Angervall Askim Hanna Sidvall Sävsjö.

Summering av helgen är att det var ett ganska bra resultat från alla Stingetspelare och att vi ser framemot tävlingen i Smålands WJT, som spelas i slutet av oktober.

 

Skribent: Sune Norrman

SPONSORER

dalssp

 olsson

 KonsumentKemi

Brandt

ByggareThomas

Däckarna

Optimera

Westbike

 

el

Postadress:
BMK Stinget - Badminton
Sofia Jonsson, Repslagargatan 5
46432 Mellerud

Kontakt:
Tel: +46706464608
E-post: bmkstinget@outlook.c...

Se all info