Hoppa till sidans innehåll

Fyra medaljer i Umeå

27 JAN 2014 14:28
Stinget fick fyra medaljer i Umeås WJT. Det var Martin Norrman som vann ett silver och två brons samt Malena Norrman som tog ett brons i damdubbel.
  • Skapad: 27 JAN 2014 14:28

Första WJT för året i spelades i Umeå. Det är ca 100 mil i minibuss, en väg. Stinget hade tre spelare anmälda till tävlingen. Det var i U-13, Johan Arvidsson och i U-15 Malena Norrman och i U-17 Martin Norrman. Det är ett mycket kvalificerat motstånd som ställs till våra ungdomar, de bästa i Sverige.

05,00 på fredagsmorgonen startade färden mot Umeå. Resan tog 12 timmar. Efter att vi hade åkt runt till de olika hallarna så kom vi till hotellet i Holmsund.

Tävlingen startade för våra spelare runt 09,30. Det gick bra för Martin och Malena i sina poolmatcher, vinst i alla tre matcher. Både Martin och Malena slog bättre spelare och Martin slog 2:a seedade Richard Kuhl fårn Täby i en två setare. Johan hade det lite tyngre, förlust i alla tre matcher men spelade riktigt bra i alla matcher. Detta var första gången som Johan var med i WJT, så det var givetvis mycket nervöst för Johan. Det fortsatte bra för Martin och Malena så när lördagen var slut så var Malena i semifinal i damdubbel med Madelene Sölvenäs från Alingsås. Martin var ännu värre och var i semifinal i alla tre kategorierna. Mixed med Elina Långström Umeå och med Oskar Eklund Torp i herrdubbel.

Söndagen började 09,00 med mixedspel. Martin och Elina förlorade sin semifinal i en ganska hård match, där det var de enkla misstagen som avgjorde. 10,00 var det dags för singelspel för Martin. Motståndare var Daniel Gholiof Sandviken. Daniel hade inte en chans utan Martin dominerade hela matchen. 11,00, dags för dubbel med Oskar. Efter ett mindre bra första set, förlust med 21-13 så kom Martin och Oskar i gång i andra men med en förlust 23-21 så var sagan slut. 12,00, så var det dags för Malena i damdubbeln med Madelene. De ställdes mot de bästa flickorna i sverige, Amanda Lagehäll och Maria Persson, dessa vann också hela dubbeltävlingen i U-15. Malena och Madelene hade inte mycket att sätt emot i semifinalen utan föll i två raka set. Malena vann ett brons. 14,00, final i herrsingel U-17. Viktor Aglinder Täby mot Martin Norrman Stinget. Martin börjar bra och sätter press på Viktor och har även en liten ledning i början av matchen. Men Viktor har bra försvar och ställer Martin i svåra beslut. Detta gör Viktor till en vinnare och 21-16 i första sätt. Andra set så får Viktor en stor ledning men Martin jagar i kapp men Viktor är den starkare med finurliga slag och bra precition så vinner även Viktor andra set och hela matchen.

15,00 går bussen tillbaka till Mellerud och när vi summerar resultaten så har det gått mycket bra för vår lilla klubb, ett silver och tre bronsmedaljer samt mycket bra kämpainsatser i denna stora tävling i Umeå.

Skribent: Sune Norrman

SPONSORER

dalssp

 olsson

 KonsumentKemi

Brandt

ByggareThomas

Däckarna

Optimera

Westbike

 

el

Postadress:
BMK Stinget - Badminton
Sofia Jonsson, Repslagargatan 5
46432 Mellerud

Kontakt:
Tel: +46706464608
E-post: bmkstinget@outlook.c...

Se all info