Hoppa till sidans innehåll

Bra helg i Kungälv för Stinget

14 APR 2012 01:09
April månad och badmintonsäsongen börjar närma sig sitt slut betyder att det är dags för tävling i Kungälv. Kongahällaslaget som tävlingen heter arrangerades för andra året till minne av den allt för tidigt bortgångne Jörgen Nordbakk.
  • Skapad: 14 APR 2012 01:09

Tävlingen lockade i år drygt 300 spelare till Kungälv och 2 dagar fullspäckat med badminton. Från BMK Stinget var 11 spelare anmälda i olika klasser och kategorier.
Klockan 7:00 på lördag morgon var det dags att lämna Mellerud för ett regnigt och kallt Kungälv.
Tävlingen spelades i två hallar och de första matcherna ropades ut 9:00, sedan var det inte en lugn stund i hallarna förrän tävlingen avslutades någon gång runt 21-tiden för att sedan återupptas 9:00 på söndagen.

När väl tävlingen kunde summeras på söndagseftermiddagen så hade Stingets spelare lagt beslag på 6 medaljer. Flest tog Malena Norrman i U13 klassen med sig hem, det blev guld i både singel och dubbel för Malena. I singel besegrade Malena, Josefina Wadheden från Åby i två raka set. I dubbel spelade Malena tillsammans med Landvetters Sanna Olausson och de spelade mycket övertygande tillsammans och var aldrig riktigt hotade på sin väg mot guldet.

Det tredje guldet för helgen tog Oskar Flodin hem i U13 klassen. Även Oskar spelade mycket övertygande och motståndarna hade mycket svårt att få grepp om honom och utan att tappa ett enda set spelade Oskar hem guldet.

Fjärde guldet för helgen spelade Johan Arvidsson hem. Kombinationen Stinget och Trollhättan skulle visa sig vara svårslagen. Tillsammans med Erik Rödin från Trollhättan spelade Johan hem guldet i dubbel i U11 klassen efter en hård 3-sets match mot Jannik Keller och Johan Rehn från Åby.

De två silvren bärgades också i dubbelspel, det först kom i U15 klassen där Simon Pedersen och Anton Johansson slutade tvåa efter att få se sig besegrade i finalen utav hemmaspelarna Aron Björk och Sebastian Nordenberg.


Anna Hellberg och Helena Öhman tog hand om Stingets andra silver den här helgen. De började lite darrigt i första matchen men ju längre den gick så blev spelet bättre och i den efterföljande semifinalen spelade de mycket bra och finalplatsen var säkrad. I finalen ställdes de mot ett mycket bra par från Vårvindens BMK som ganska ohotat kunde spela hem slutsegern.

Skribent: Martin Eriksson

SPONSORER

dalssp

 olsson

 KonsumentKemi

Brandt

ByggareThomas

Däckarna

Optimera

Westbike

 

el

Postadress:
BMK Stinget - Badminton
Sofia Jonsson, Repslagargatan 5
46432 Mellerud

Kontakt:
Tel: +46706464608
E-post: bmkstinget@outlook.c...

Se all info