Hoppa till sidans innehåll

BMK Stinget i Kungälv

21 APR 2011 06:06
Badmintonsäsongen går mot sitt slut och en utav de sista tävlingarna för säsongen är Kongahällaslaget som spelas i och arrangeras utav Kungälv. Tävlingen det här året spelades till minne av Jörgen Nordbakk som var en mycket central person i Kungälvs BMK. Jörgen gick bort i cancer ifjol, 38 år gammal.
  • Skapad: 21 APR 2011 06:06

SE BILDER FRÅN TÄVLINGEN HÄR!

 

BMK Stinget skickade iväg en trupp på 12 spelare till helgens tävling i klasserna U11, U13, U15 och DSB. Det blev ytterligare en tidig morgon vid Pressbyrån i Mellerud, 6.30 var det dags att ge sig av mot Kungälv. Tävlingen spelades i två hallar, Idrottshallen och den nya stora Mimershallen.

Under lördagen så spelades poolspelet i U11, U13 och U15. De två bästa i respektive pool avancerade till slutspelet som avgjordes på söndagen. Stingets representanter i respektive klass var.

U11
Oskar Flodin, Tiw Tellander, Johan Arvidsson

U13
Anton Berg, Tobias Fridh, Lukas Andersson, Simon Pedersen
Josefin Jonsson, Elin Arvidsson, Hanna Klara Pettersson

U15
Anton Johansson

DSB, DDB
Marie Lousie Rogan

Killarna I U11, U13 och U15 var först på lördag och när sista poolmatchen var spelad så hade inte mindre än 7 st kvalificerat sig till söndagens slutspel.
Tjejerna i U13 klassen började spela sent på lördag eftermiddag och spelade sina sista matcher för dagen vi 20-tiden. Det blev mycket tufft motstånd för alla tjejer så tyvärr blev det inget avancemang till slutspel för deras del, men det kommer vid nästa tävling.

I klassen DSB så tog sig Marie Louise Rogan vidare till slutspelet via en förlust och en vinst på w.o. Där blev det dock stopp direkt mot Jessica Sandborn Knöös från Kungälv men Marie Lousie gjorde en mycket bra match. Marie Lousie spelade även dubbel tillsammans med Lovisa Fridh från Dals Långeds IK och där blev det två förluster efter två mycket jämna matcher.

På söndagen var det då dags för slutspelet för killarna i U11, U13 och U15. Oskar Flodin inledde dagens spel med vinst i 16-delsfinalen mot hemmaspelare Linus Thunell, det blev en jämn och tuff historia som Oskar till sist tog hem med 22-20 i andra set. Tiw Tellander stod sedan på tur för match mot Fabian Magnusson från Frölunda, även denna match skulle bli jämn och oviss. Fabian var till slut den som drog det längsta strået och vann tredje set med 23-21.
Oskar övertygade även i sin nästa match och tills slut så hade Oskar avancerat ända fram till semifinal. Där blev det dock stopp mot Joel Hansson från Åby som senare tog hem hela U11 klassen.

I U13 klassen så möttes Lukas Andersson och Tobias Fridh i 8-delsfinalen, Tobias tog hem matchen och avancerade till kvartsfinal där han fick möta Linus Olsson från Vårvinden, som i matchen före redan slagit ut en Stingetspelare, Anton Berg. Linus var för dagen för stark även för Tobias och kunde ta hem matchen med 2-0 i set.
Simon Pedersen fick i sin kvartsfinal möta Eric Linnarsson från Påvelund, Eric vann matchen och vann till slut hela U13 klassen.

I U15 klassen fick Anton Johansson möta en annan spelare från Påvelund, Philip Örnebrink. Philip spelade mycket bra och vann matchen med 2-0 i set.

När man summerar helgen så kan det även denna gång bara bli mycket väl godkänt både på och vid sidan av planen, mycket bra jobbat tjejer och killar,  ni är representerar BMK Stinget på allra bästa tänkbara sätt. Tack ska ni ha.

 

Jan Jonsson
Markus Arvidsson
Martin Eriksson
BMK Stinget

Skribent: Martin Eriksson

SPONSORER

dalssp

 olsson

 KonsumentKemi

Brandt

ByggareThomas

Däckarna

Optimera

Westbike

 

el

Postadress:
BMK Stinget - Badminton
Sofia Jonsson, Repslagargatan 5
46432 Mellerud

Kontakt:
Tel: +46706464608
E-post: bmkstinget@outlook.c...

Se all info