Hoppa till sidans innehåll

SM-silver och brons till Martin Norrman i Uppsala

19 APR 2011 21:14
Helgen 16-17 april så genomfördes Svenska Cupen i Uppsala. Detta är ett svenskt mästerskap där spelarna spelar för sina distrikt. Från Bohuslän/Dal var åtta spelare anmälda och två kom ifrån BMK Stinget, Martin och Malena Norrman.
  • Skapad: 19 APR 2011 21:14

Malena spelade i klass födda -00. Hon spelade mixdubbel tillsammans med Mikael Andersson. De ställdes mot det andraseedade paret ifrån Stockholm, Hampus Boldt och Ashwati Pillai. Det blev förlust i två raka set. Bättre gick det för Malena i singeln. I första matchen så stod Agnes Englund Gotland för motståndet och Malena vann klart. Nästa match spelades mot den förstaseedade flickan, Olivia Wänglund Västernorrland, en otroligt duktig tjej, och här blev det förlust. I slutspelet så fick Malena möta Emma Stjerna ifrån Halland även i denna match förlorade Malena och utslagen ur Svenska cupen.

I klass födda -97 spelade Martin. Han var semifinalseedad i singel och finalseedad i dubbel. Martin började med att möta Kevin Wedin Västergötland. En enkel seger med 21-4 21-9. I nästa match så väntade Albin Broman Halland. Nu blev det betydligt svårare motstånd men Martin spelade ut Albin och vann med siffrorna 21-17 21-17. I dubbeln så var det match mot västgötarna David gardell och Kevin Wedin för Martin och Oskar Eklund. Martin och Oskar spelade bra och vann med klara 21-14 21-13. Nästa match så var det dags för kvartsfinal i singel, mot värmlänningen Viktor Nederman. Första set så spelade Martin ut Viktor och vann med 21-9. Andra set så slappnade Martin av och Viktor kämpade väl men Martin vann med 22-20 och semifinalplatsen var klar. Nu var det dags för Martin och Oskar att möta Karl Murgård och Johnatan Dreifeldt från Göteborg. Dessa två göteborgare vann dubbel förra året så de var favoriter. Men Martin och Oskar spelade riktigt bra och vann första set med 21-17. Göteborgarna verkade lite nervösa och inte blev det bättre i andra set när Martin och Oskar vann några långa bolldueller och Johnatan och Karl kom aldrig riktigt nära så Martin och Oskar vann andra set med 21-15. Finalplatsen var ett faktum.

Semifinalen mot Richard Kuhl från Stockholm, blev en hård match för Martin. Richard var snabb och hade fint nätspel och bra slag. Det blev många fina bollar men Richard låg hela tiden före och vann första set med 21-18. Andra set blev som det första, trots att Martin ändrade taktiken och spelade lite annorlunda så drog Richard det längsta strået och vann med 21-16. Martin vann en bronsmedalj i singel.

Finalen i dubbel blev en rafflande historia. Oskar och Martin ställdes emot Stockholmarna Martin Loyal och Richard Kuhl. Efter mycket bra spel så vann Oskar och Martin första set med 21-18. Andra set så kom stockholmar igång bra och hade några ”flytbollar” och vann setet med 21-14. I avgörnde set så tog Martin och Oskar kommandot igen och gick fram till en 9-5 ledning men motståndarna kämpade sig in i matchen och hade ledning vid sidbytet med 11-10. Efter mycket raffel så blev det förlust med 21-18. Oskar och Martin hade i alla fall vunnit ett SM-silver.

Facit blev ett brons och ett silver för Martin vilket är mycket bra gjort.

Skribent: BMK Stinget

SPONSORER

dalssp

 olsson

 KonsumentKemi

Brandt

ByggareThomas

Däckarna

Optimera

Westbike

 

el

Postadress:
BMK Stinget - Badminton
Sofia Jonsson, Repslagargatan 5
46432 Mellerud

Kontakt:
Tel: +46706464608
E-post: bmkstinget@outlook.c...

Se all info