Hoppa till sidans innehåll

Melleruds Clearen 2012

07 FEB 2012 22:16
Det blev många bra resultat för BMK Stinget när 2012-års upplaga av Melleruds Clearen gick av stapeln i Rådahallen.
  • Skapad: 07 FEB 2012 22:16

BILDER FRÅN TÄVLINGEN HITTAR DU HÄR!

 

Precis som tidigare år lockade årets tävling många långväga deltagare. Strax efter 8:00 på lördagsmorgonen hade spelare och ledare från Malmö, Karlstad, Örebro m fl tagit sig till Mellerud  trots snö och dåliga vägar.

Först ut från BMK Stinget var Malena Norrman som för dagen bildade par med Trollhättans Kevin Wedin i klassen Mixed U15. Kevin var en av drygt 20 spelare som Trollhättan BF hade på plats i Rådahallen under helgen. Kombinationen Stinget och Trollhättan skulle visa sig vara framgångsrikt, Kevin och Malena stod till sist som slutsegrare i klassen efter att på vägen dit besegrat motstånd från Karlstad och Christinehamn BS.

Efter mixedspelet var det dags för tävlingens yngsta deltagare, pojkar i U11-klassen, att ge sig ut på banan. Stinget representerades i denna klass av Johan Arvidsson och Tiw Tellander. Efter flera jämna och hårda matcher slutade killarna på en 3:e plats.

Även i HSU13 (Herrsingel U13) så blev det en 3:e plats för Stingets spelare, Oskar Flodin. Oskar fick i semifinal ge sig mot Karlstads Viktor Ahlmark som senare stod som slutsegrare i HSU13 klassen.

I motsvarande klass för tjejer, DSU13, så slutade BMK Stingets Malena Norrman ett snäpp högre i resultatlistan, på en 2:a plats. Malena vann alla sina matcher utom mot Trollhättans Emelie Borgstedt som tog hem klassen DSU13.

I klassen DDU15 så var det återigen dags för den vinnande kombinationen BMK Stinget och Trollhättan. Denna gång spelade Malena tillsammans med sin tidigare antagonist från DSU13, Emelie Borgstedt. Emelie och Malena spelade mycket bra tillsammans och gav inte de andra paren i klassen en chans.

Flyttar vi upp i åldersklasserna ett snäpp så hamnar vi i DSU17 där Rebecka Nolin från BMK Stinget tampades med tre tjejer från Valbodalen och en för dagen helt överlägsen tjej från Mariestad. Rebecka vann alla sina matcher, utom mot omöjliga Martina Myrén Pettersson, och slutade på en andra plats i DSU17.

I DDC klassen så spelade Rebecka Nolin tillsammans med Stingets Jessica Axelsson. Även i denna klass fanns det en Myrén på andra sidan nätet, nämligen Martinas syster. Men denna gång var det Stingets tjejer som drog det längsta strået och vann alla sina matcher och till sist hela klassen.

Martin Norrman från Stinget som normalt huserar på Wilson Tourens U15 klass spelade denna helg HSB och HDB. Efter en rad matcher med bra spel så slutade Martin till sist på en 2:a plats i både HSB och HDB, i dubbel spelade Martin tillsammans med Oskar Eklund från Torp.

I HSC blev det en 3:e plats för Lars Nolin som i semifinal fick ge sig mot den slutliga segraren Henrik Björklund från Trollhättan. I dubbel, HDC, spelade Lars tillsamman med Håkan Berg från Stinget och där var det ingen som kunde stoppa dem. Efter en 3 sets match mot Johan Rydholm och Anton Svensson från Vänersborg i finalen så kunde Lars och Håkan ställa sig högst upp på prispallen.

På söndag eftermiddag tömdes Rådahallen på folk och efter totalt 205 matcher var det dags att plocka ner näten för denna gång. Nu väntar vi bara på nästa års tävling och hoppas att det även lockas många spelare och ledare till Mellerud. På Stingets hemsida, www.bmkstinget.se, hittar ni alla resultat. 

Skribent: Martin Eriksson

SPONSORER

dalssp

 olsson

 KonsumentKemi

Brandt

ByggareThomas

Däckarna

Optimera

Westbike

 

el

Postadress:
BMK Stinget - Badminton
Sofia Jonsson, Repslagargatan 5
46432 Mellerud

Kontakt:
Tel: +46706464608
E-post: bmkstinget@outlook.c...

Se all info