Hoppa till sidans innehåll

2 bronsmedaljer till Martin i SM U13!

15 MAR 2010 22:37
I fredags åkte Martin Norrman till Stockholm för att spela SM U13 i badminton som arrangerades utav Skogås BK och med sig hem tog han 2 stycken bronsmedaljer, en i singel och en i dubbel tillsammans med Oskar Eklund från Torp. Detta är de första SM medaljerna i BMK Stingets historia.
  • Skapad: 15 MAR 2010 22:37

Bilder från tävlingen

SM helgen inleddes under fredagen med kvalspel i de olika kategorierna, singel, dubbel och mixed för både flickor och pojkar. Alla deltagare från riksklasstävlingen som arrangerades i Mellerud var på plats i Stockholm för att göra upp om SM medaljerna. Och nämnas bör att Mellerud diskuterades en hel del bland spelare, ledare och föräldrar i mycket positiva ordalag. Inte minst p.g.a. den artikel som Stefan Sjöö från Uppsala skrev om riksklasstävlingen i senaste numret utav tidningen Spela Badminton. Många ser fram emot att återvända nästa år när Mellerud kommer att stå som värd för SM U15 i Badminton.

För Martins del så började tävlingen på lördagsmorgonen med mixedspel tillsammans med Therese Mårtensson från Askim, där blev det respass direkt mot Gustav Karlsson från Örebro och Johanna Magnusson från BMK aura som vann med 2-1 i set.

Sedan inledde Martin singelspelet med match mot Rickard Wang från Skogås, Martin kopplade greppet direkt och kontrollerade matchen från början till slut och vann matchen i 2 raka set.
I andra omgången väntade Martins dubbelpartner, Oskar Eklund från Torp, på att få revansch för förlusten mot Martin i Mellerudsclearen. Oskar spelade helt felfritt och tog enkelt hem första set med 21-12. I andra set så ändrade Martin sin taktik en aning och fick sitt spel att fungera mycket bättre och kunde komfortabelt ta hem setet med 21-10. Martin behöll greppet i tredje set och tog hem det och matchen med 2-1 i set.

I tredje omgång var det åter dags för Stockholmsmotstånd i form av Samuel Chan från Spårvägen. Samuel hade inlett SM slutspelet bra och i andra omgången slagit ut 6: e seedade Rickard Kuhl från Täby, så det var en tuff uppgift som väntade Martin. Men Martin behöll sitt fina spel från matchen mot Oskar och höjde sig ytterligare ett snäpp och gjorde sin bästa match för helgen. Martin tog enkelt hem första set med 21-9 efter att ha spelat ut hela sitt register. Andra set blev betydligt jämnare efter det att Martin slappnat av och släppt in Samuel i spelet men han höll undan och tog hem det med 22-20 och semifinalplatsen var säkrad.

I första omgången av dubbelspelet så fick Martin och Oskar möta ett par som kvalat in i tävlingen, Andreas Nilsson och Isaac Lundholm båda från Skogås. Martin och Oskar spelar bra och tog hem matchen med 2-0 i set. I andra omgången ställdes Oskar och Martin mot Ran Li från Lugi Badminton och Erik Angervall från Askim. Även i denna match övertygade Oskar och Martin stort och vann matchen med 21-10 och 21-16 och semifinalplatsen säkrad även i dubbel. Efter detta var lördagens spel avslutat och Martin m.fl. fick en behövlig vila inför söndagens finalpass.

Finalpasset började med semifinal i singel mot Västra Frölundas Jonathan Dreifaldt som rankas som nummer 2 i Sverige. Martin var laddad från start och tog ledningen med 11-7 efter mycket bra spel. Men sedan kommer Jonathan mer och mer in i matchen och spelar mycket bra badminton. Martin lyckas inte komma tillbaks i setet och förlorar det med 21-16. Andra setet blev som första slutade, Jonathan Dreifaldt dominerar och vinner setet med 21-13. Jonathan vidare till final medan Martin kunde vänta på prisutdelningen och sin välförtjänta bronsmedalj.

I dubbelsemifinalen så stod även här Jonathan Dreifaldt för motståndet tillsammans med Morgan Lidman från Skogås. Morgan och Jonathan var för dagen alldeles för bra och Oskar och Martin gavs aldrig en chans i den här matchen som vanns av Morgan och Jonathan med 21-11 och 21-14. Men även här var bronsmedaljen säkrad och med facit i hand så har det varit en mycket bra helg för Martin med 2 bronsmedaljer som resultat.

Skribent: Martin Eriksson

SPONSORER

dalssp

 olsson

 KonsumentKemi

Brandt

ByggareThomas

Däckarna

Optimera

Westbike

 

el

Postadress:
BMK Stinget - Badminton
Sofia Jonsson, Repslagargatan 5
46432 Mellerud

Kontakt:
Tel: +46706464608
E-post: bmkstinget@outlook.c...

Se all info