Historia - BMK Stinget - Badminton - IdrottOnline Klubb

Historia

-          BMK Stinget bildades den 29 augusti 1977 i Fagerlidsskolans gymnastiksal.

-          Klubben hette från början BK Fjädern men fick sedan byta till BK Stinget p.g.a
att namnet redan var upptaget av en klubb i Kiruna.

-          Klubbens första styrelse bestod av: Bengt Hemptun, ordf., Rolf Karlsson, Tony Larsson, Kerstin Eriksson, Lisbeth Magnusson, Bo Axelsson och Lennart Gajewska.
Som suppleanter valdes: Lennart Karlsson och Stig-Arne Olsson.
Revisorer blev Börje Lindström och Eva Nilsson.

-          Den första medlemsavgiften sattes till 40:- för Seniorer och 20:- för ungdom samt passiva medlemmar.

-          Den första "interntävlingen" döptes till Premiärtävling och var ett slags KM där alla mötte alla och avgjordes i Idrottshuset, Mellerud.
Tävlingen genomfördes i två klasser (Senior och Ungdom) där damer som mötte herrar fick handicap.
Segrare i seniorklassen blev Anders Larsson och i ungdomsklassen Ulf Gustafsson.
Bästa dam blev Kerstin Berg som slutade på en 13:e plats.
Ungefär 110 spelare deltog varav 25 var damer.

-          Den första tävlingen klubben genomförde mot någon annan klubb var mot Brålanda IF:s badmintonsektion och bestod av 14 singelmatcher och 6 dubbelmatcher.
Tävlingen slutade 19-1 till Brålanda

-          20 april -78 genomförde klubben sitt första riktiga KM.
Tävlingen pågick i två dagar och 167 matcher spelades.
Resultat:
Herrsingel: 1. Anders Larsson, 2. Göran Ericsson
Damsingel: 1. Kerstin Berg, 2. Carina Hammar
Herrdubbel: 1. Sune Norrman/Anders Norén, 2. Gert Hjortsberg/Bruno Lidén
Mixed: 1. Anders Larsson/Majlis Jensén, 2. Göran Ericsson/Eva Lindström
Ungdom: 1. Ulf Gustafsson, 2. Staffan Hägg

-          I mitten av januari -78 startade man med motionsspel i klubben.
Det var ett lagspel med 3 man + 1 dam (4 singlar + 2 dubblar) i varje lag.

-          1979 deltog Stinget för första gången med ett A-lag i seriespel i div IV Västra Götaland, men det kunde börjat bättre. Klubben tog inga poäng och slutade sist.

-          1981 hade klubben över 300 medlemmar.

-          1981 blev också det år då Stinget på allvar började få betalt för allt slit på träningarna.
Stinget visade framfötterna i flera tävlingar under året (bl.a bästa klubb i Åminton-Cup där Stinget vann 7 av 13 klasser) samt placering bland de främsta i div IV.

-          Stinget låg sedan som bäst i mitten av div II när flera spelare valde att lämna klubben
till förmån för andra klubbar.

-          Klubben fick sedan efter några år "starta" om i div IV med nya spelare och spelade i div IV i två år med två 3:e placeringar som resultat innan spelarna ännu en gång valde att lämna klubben för militärtjänstgöring samt andra klubbar.

-          Numera har klubben återigen startat upp ett A-Lag (2003) med spelare från motionsserien som "backup" för att ge de yngre spelarna rutin.

-          Säsongen 04/05 vann klubbens A-lag Div. 4 NV Götaland och kommer nästa säsong spela i Div. 3 NV Götaland.

-          Säsongen 05/06 spelade A-laget i Div. 3 NV Götaland. Klubben lyckades hålla sig kvar men har ändå beslutat att
nästa säsong försöka begäran ner sig till div 4 igen för att kunna fasa in ungdomar i laget eftersom vi står inför ett generationsskifte i klubbens A-lag

Uppdaterad: 18 OKT 2013 08:38
Skribent: Martin Eriksson