Hoppa till sidans innehåll

Två titlar till Malena

12 DEC 2016 08:39
I helgen tävlade Malena i Stockholm Open 2016 för U17.
  • Uppdaterad: 12 DEC 2016 12:52

Malena Norrman tävlade i Stockholm, Enskede rackethall, i helgen, 10-11 dec. Det var i klassen under 17 år. Det är den största ungdomstävlingen för de bästa spelarna i Sverige. P.g.a. den sjukdom som Malena har haft under en längre tid, körtelfeber, så var förväntningarna inte så stora. Anmälan var inlämnad för tre kategorier, singel, damdubbel med Ylva Pekny Askim och mixeddubbel med Hugo Söderberg från Ulricehamn.

Tävlingen började lördagsmorgon med mixeddubbel, två matcher och semifinalen var klar. Sedan följde singelspelet, där Malena vann sin pool ohotad. 8-dels final blev en svårare match, men det blev vinst och kvarsfinal mot Ylva Pekny på lördagskvällen. Mellan dessa singelmatcher så spelades en dubbelmatch.  Vinst även i denna match och semifinaklart. Sista matchen för dagen blev den svåraste, men Malena vann och semifinalen klar även i singel.

Finalpasset startade på söndagsmorgonen, 09,00 med mixedmatch. Efter åtta matcher dagen innan så var både Malena och Hugo ganska möra i kroppen medan motståndarna var betydligt piggare. Förlust men bronsmedaljen var hemma.

Nu väntade singelspelet och Kistas stora talang, Isabelle Grafsund. Malena spelade lysande och gav fröken Grafsund från Kista inte en chans, final. Damdubbeln gick som singelspelet, i Malenas och Ylvas favör efter strålande spel. Båda finalerna, singel och damdubbel, så spelade Malena en fantastisk badminton och vann båda titlarna.

Nu väntar en behövlig vila för Malena inför nästa tävling.

7 januari spelar Stinget seriespel i Rådahallen. 

Skribent: Leif Eriksson
Epost: This is a mailto link

SPONSORER

dalssp

 olsson

 KonsumentKemi

Brandt

ByggareThomas

Däckarna

Optimera

Westbike

 

el

Postadress:
BMK Stinget - Badminton
Sofia Jonsson, Repslagargatan 5
46432 Mellerud

Kontakt:
Tel: +46706464608
E-post: This is a mailto link

Se all info