Hoppa till sidans innehåll

Ungdoms SM

20 MAR 2017 06:56
I dagarna tre så har Göteborg stått som arrangör för U-SM i badminton. BMK Stinget hade två deltagare med, i U13 spelade Julia Jonsson och i U17 spelade Malena Norrman.
  • Skapad: 20 MAR 2017 06:56

I U13 klassen, var det debut för Julia Jonsson i dessa stora sammanhang.
Julia var anmäld i singel och dubbel. Lottningen för Julia, föll så att hon fick möta semifinalseedade Thea Roslin från Trollhättan.
Efter att invigningen hade varit så blev det två timmars uppvärmning för Julia.
Det var stort, mycket stort att för första gången ha både linjedomare och huvuddomare och en tv, med sitt och motståndarens namn, lysande i hela hallen. Domaren hälsade på spelarna och lottade om serve och välja sida.
Julia var nervös, efter att ha hört sitt namn utlyst och att spela sin första match i SM. Spelet kunde börja. Julia spelade mycket bra och pressade Thea i flera bolldueller, men det blev ändå förlust, 12-21 12-21. En ganska stolt och trött Julia, som efter sin förlustmatch, summerade att hon hade spelat ganska bra trots förlusten. 

Nu väntade dubbelspelmed Smilla Bryntesson från ValboDalen Färgelanda. 
De skulle möta Elin Rydberg från Alingsås och Kushi Harakamani från Göteborg. Både Smilla och Julia, kämpade på i varje set och lyckades att vinna andra set, 22-20. I tredje set så blev det tyvärr lite för många fel från Smilla och Julia och de föll med 14-21. Motståndarna gick senare till final. 

Summering av Julias första SM är att det var inte så svårt att möta de bästa.

I U17 spelade Malena Norrman. Hon var med i alla tre kategorierna, mixed, dubbel och singel. Malena var seedad i dubbel och singel.

Att komma till start för Malena var mycket tveksamt.
Hon hade blivit avrådd av läkare att inte deltaga p.g.a. en stukad fot och varit förkyld i två veckor.

Men med skydd, salvor och tejp spelade Malena sig fram till tre kvartsfinaler under lördagen. Mixed blev en förlust men i både singel och damdubbel så blev det vinst. Söndagen startade med dubbel. Här ställdes Malena tillsammans med sin dubbelpartner, Ylva Pekny mot dem som senare stod som vinnare, Tilda Sjöö och Olivia Wänglund. Det var en hård kamp med många långa bollar men förlust med 14-21 17-21.
Nästa semifinal var i singelspelet mot Ashwathi Vinod Pillai från Täby. Det blev en jämn kamp fram till 18-18, sedan gör Malena några missar och förlust med 18-21. I andra set böljar spelet fram o tillbaka fram till paus vid 11-9 till Ashwathi, sedan plockar Ashwathi flera poäng och Malena kommer aldrig i kapp och det blev en förlust med 14-21. 

Malena vinner två SM-brons trots sina blesyrer, vilket är oerhört starkt och en stor prestation. 

Både Julia Jonsson och Malena Norrman skall vara nöjda med sina insatser under SM-helgen.

Skribent: Leif Eriksson
Epost: This is a mailto link

SPONSORER

dalssp

 olsson

 KonsumentKemi

Brandt

ByggareThomas

Däckarna

Optimera

Westbike

 

el

Postadress:
BMK Stinget - Badminton
Sofia Jonsson, Repslagargatan 5
46432 Mellerud

Kontakt:
Tel: +46706464608
E-post: This is a mailto link

Se all info