Hoppa till sidans innehåll

Från Förbundet


Nedan finner du information om planering för förbundets U15 verksamhet. Förbundets stora mål är under kommande år Europamästerskapen i Februari 2020. Uttagningskriterierna finns som bilaga.
 

Seriepyramiden Div 1-4

(2019-08-16 10:19)
Seriepyramiden för Div 1-4 presenteras här.
 

Seriepyramiden Div 1-4

(2019-08-16 10:19)
Seriepyramiden för Div 1-4 presenteras här.
 
Många lag i Badmintonligan fortsätter att satsa på danska spelare. Det stod klart när spelartrupperna spikades i går torsdag. Men det mest meriterade nyförvärvet är en skotsk kvinna, rankad 23:a i världen!
 
I går, torsdag 15 augusti, gick tiden ut för lagen i Badmintonligan att anmäla sina trupper inför säsongen 2019-2020. Här presenteras samtliga spelartrupper för kommande säsong.
 
Badmintonens två supermakter - Kina och Japan - ser ut att göra upp om gulden när VM i badminton avgörs i Basel nästa vecka. Här följer första delen av vår guide till det 25:e världsmästerskapet i badminton.
 
En av de stora ledarna och eldsjälarna inom svensk badminton, Nils "Öja" Hansson, har gått bort. Nils "Öja" Hansson blev 85 år gammal.
 
Åtta medaljer varav två guld. Det blev Sveriges fina facit när Veteran-VM avgjordes i Katowice i Polen.
 
Gustav Björkler kommer alltid att komma ihåg onsdagen den 7 augusti 2019. Det var dagen då han blev friskförklarad från blodsjukdomen MDS, fick sluta med medicinerna och slapp alla restriktioner. Äntligen kan han återgå till det vanliga livet…
 
Snart börjar regionslägren. Viktigt att alla spelare som ska vara med får ta del av den detaljerade lägerinformationen som i veckan gått ut till alla berörda klubbar.
 
Nu är lottningen till VM i Basel klar. Och det blir tjeckiskt motstånd för de svenska deltagarna. – En bra lottning, säger förbundets sportchef Jonas Herrgårdh.
 
Här följer information om uttagning till Junior-VM (lag och individuellt) i Kazan, 30 sep till 13 okt.
 
Badminton Europe (BEC) vill genom Svenska Badmintonförbundet uppmärksamma svenska spelare och tränare/klubbar på att den nya serveregeln gäller även på internationella nivå 3-tävlingar på senior-, U19- och U17-nivå.
 
Regelverket för svensk badminton har fått en rejäl översyn. Nu publiceras en uppdaterad regelbok som ska vara mer tydlig och användarvänlig än sin föregångare.
 
På söndag startar Veteran-VM i Katowice, ett jättearrangemang med över 1500 deltagare i åldrar från 35 till 75+. Sverige deltar med en rekordstor trupp på 90 tävlande.
 

SPONSORER

dalssp

 olsson

 KonsumentKemi

Brandt

ByggareThomas

Däckarna

Optimera

Westbike

 

el

Postadress:
BMK Stinget - Badminton
Sofia Jonsson, Repslagargatan 5
46432 Mellerud

Kontakt:
Tel: +46706464608
E-post: bmkstinget@outlook.com

Se all info